U reciklažnoj industriji 10.000 radnih mesta

Bez autora
Apr 18 2010

Zahvaljujući razvoju reciklažne industrije u narednom periodu bi trebalo da se zaposli oko 10.000 ljudi, da se povećaju investicije i unapredi zaštita životne sredine, a mnoge industrije će se osloboditi suvišnog otpada. Dulić je o strategiji govorio u fabrici "Eco-Recycling" za reciklažu automobilskih guma i proizvodnju gumenog granulata u Sirigu, koju je posetio u okviru kampanje "Očistimo Srbiju". U Sirigu su videli zelenu ekonomiju u praksi. Gume koje su bile u prirodi, svuda oko nas, zahvaljujući dobroj politici kompanije i spretnim ljudima, našle su put ka daljoj proizvodnji. Tako je na najbolji način rešeno pitanje reciklaže guma, a to je dokaz da sve što ostane posle upotrebe, može dalje da se iskoristi u proizvodnji. Firma "Eco Recycling" je prvo postrojenje u Srbiji koje se bavi reciklažom otpadnih automobilskih guma i drugih vrsta gumenog otpada, a prostire se na 23.000 kvadratnih metara i ima najsavremeniju opremu iz Danske.

U reciklažnoj industriji 10.000 radnih mestaZahvaljujući razvoju reciklažne industrije u narednom periodu bi trebalo da se zaposli oko 10.000 ljudi, da se povećaju investicije i unapredi zaštita životne sredine, a mnoge industrije će se osloboditi suvišnog otpada, izjavio je danas ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, predstavljajući državnu Strategiju upravljanja otpadom do 2019. godine.

Dulić je o toj strategiji govorio u fabrici "Eco-Recycling" za reciklažu automobilskih guma i proizvodnju gumenog granulata u Sirigu, koju je posetio u okviru kampanje "Očistimo Srbiju".

"U Sirigu smo videli zelenu ekonomiju u praksi. Gume koje su bile u prirodi, svuda oko nas, zahvaljujući dobroj politici kompanije i spretnim ljudima, našle su put ka daljoj proizvodnji", izjavio je Dulić.

Ocenivši da je tako na najbolji način rešeno pitanje reciklaže guma, ministar je naglasio da je to "dokaz da sve što ostane posle upotrebe, može dalje da se iskoristi u proizvodnji".

Firma "Eco Recycling" je prvo postrojenje u Srbiji koje se bavi reciklažom otpadnih automobilskih guma i drugih vrsta gumenog otpada, a prostire se na 23.000 kvadratnih metara i ima najsavremeniju opremu iz Danske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik